Biometric Couture

Stel je een wereld voor, waarin de grens tussen online en offline verdwenen is

Kleding biedt de mogelijkheid om identiteit tot uitdrukking te brengen. Het vormt als intermediair tussen de mens en omgeving een medium, dat de manier beïnvloed waarop wij op anderen reageren en zij op ons. Deze identiteit bevindt zich niet meer alleen in en op ons lichaam. Er groeit een generatie op, die technologie als iets vanzelfsprekends beschouwt. Die de digitale wereld als een verlengstuk zien van het dagelijks leven, online eenvoudig contacten leggen en identiteit uitdragen. Een wereld waar we, wanneer we heel even online zijn, de mensen om ons heen niet meer zien.

Stel je voor, dat de grens tussen online en offline verdwenen is. Dat we offline net zo makkelijk contact maken als online. Dat de vreemdeling in de trein dezelfde hobby’s blijkt te hebben, je ideale collega zou kunnen zijn, of dezelfde mening deelt. Kijk naar de mensen om je heen, ontdek hun verhalen, interesses of fascinaties.

Biometric Couture is een digitaal kledingconcept.
Wanneer de kleding gescand wordt verschijnt er doormiddel van augmented reality een digitale laag, waarover de drager auteur is. Deze laag mag worden ingevuld zoals de drager dit wenst en kan oneindig worden geüpdatet.

Augmented reality is een technologie die de online en offline wereld met elkaar verbindt. Door de kleding te scannen verschijnt er een digitale laag die door de drager kan worden ingevuld met tekst, foto’s, video’s, externe links, audio etc.

  1. De drager krijgt toegang tot een online editor waar de content kan worden gecreëerd en geüpdatet.
  2. De kleding kan worden gescand doormiddel van een smartphone, tablet of Hololens en gedragen worden wanneer de drager dit wenst. Bijvoorbeeld: op straat, tijdens netwerkborrels, feesten, presentaties, een lezing of in de trein.
  3. De digitale laag verschijnt waarna er interactie kan plaatsvinden.