We kennen de situatie allemaal: je hebt een gezellige avond in de kroeg, en wanneer je als laatste je biertjes wilt afrekenen, blijkt er nog een torenhoge rekening open te staan. Je vrienden hebben niet genoeg betaalt, en jij mag het opknappen: je bent de Sjaak!

De app was al ontwikkelt, maar een naam, positionering en campagne ontbraken. Samen met Lieke, Floris en Mike ontwikkelden wij vanuit bovengenoemd inzicht Sjaak, een crossmediale campagne waarbij de personificatie van de App in herkenbare situaties te hulp schiet. In tegenstelling tot andere apps is Sjaak meer dan een handige rekening-delen-functionaliteit. Het is ook een sociale groepsapp, waarmee je op een snelle, WhatsApp-achtige manier met elkaar kunt chatten en bonnen delen. Iedereen kan bonnen opvoeren en meerdere betalers aanwijzen. Zo is er nooit meer iemand de Sjaak.

Sjaak is een vrolijke nerd met een passie voor rekeningdelen, net als ieder ander heeft hij ook gewoon een Facebook pagina waarop hij herkenbare situaties deelt.

Of komt hij voorbij op Youtube:

Was hij  aanwezig met zijn eigen silent disco op studenten introductieweken in Zwolle, Den Bosch, Breda en Enschede:

En kwam hij in het nieuws bij de Speld:

Mocht je vragen hebben over de App, of heb je gewoon zin in een praatje? Dan kun je hem altijd een Whatsapp sturen